Köhnə günlərdə Litva torpaq sahibləri arağı şirin və xüsusilə ətirli moruq üzərində təkid etdilər. İndi bu arağı hazırlamaq üçün moruqun və onların ətirli şirəsinin diqqətlə seçilmiş giləmeyvələrindən istifadə olunur. Moruq stumbras RASPBERRY dadı ilə votka sıx qırmızı-çəhrayı rəngə malikdir və şirin, yetişmiş meşə meyvələrinin ətrinə malikdir. İstehsalatda yalnız lüks kateqoriyalı dənli spirtin 5 qat distillə edilmiş, müstəsna təmizliyi ilə seçilən təbii şirədən, həmçinin 100 metr dərinliyində quyudan alınan sudan istifadə olunur. Vodka ilk növbədə əsas qum filtrlərindən, sonra aktivləşdirilmiş kömür ilə modul filtrlərdən və nəhayət ikincil qum və gümüş filtrlərdən keçir.
Moruq arağı yetişmiş giləmeyvələrin yumşaq meyvə və təravətləndirici ətrinə malikdir.
Moruq arağı ənənəvi olaraq 5-10 dərəcəyə qədər soyudulur. Həm yeməklərlə birlikdə, həm də yüngül qəlyanaltılar kimi istifadə edilə bilər.
Sərfəli həcm: 0,5 litr. İstehsal Litvada.